Bela Vista

Institut za Odrzliv Ruralen i Regionalen Razvoj

USPESHNO ZAVRSEN 6-TIOT SAEM NA KOSTENOT

Nastani Nov 15, 2016 0

Успешно е завршен 6-тиот саем на костенот, медот, виното и традиционалната трпеза. Есента носи... Read more

ZASHTITA NA KOSTENOT

Proekti Oct 23, 2016 0

Сашо Матовски претседател на ИОРР „Бела виста“ Вашиот Институт за одржлив регионален развој „Бела... Read more

JELOSHNIK-SELO NA KOSTENI, LESHNICI I ISELENICI

Promocija Oct 23, 2016 0

Една легенда за името на Јелошник вели дека тоа потекнува од два збора: „јадел“,... Read more
7-MA SHARPLANINSKA KOSTENIJADA (12.11)
USPESHNO ZAVRSEN 6-TIOT SAEM NA KOSTENOT
Успешно е завршен 6-тиот саем на костенот, медот, виното и традиционалната трпеза. Есента носи...
ZASHTITA NA KOSTENOT
Сашо Матовски претседател на ИОРР „Бела виста“ Вашиот Институт за одржлив регионален развој „Бела...
JELOSHNIK-SELO NA KOSTENI, LESHNICI I ISELENICI
Една легенда за името на Јелошник вели дека тоа потекнува од два збора: „јадел“,...
7-MA SHARPLANINSKA KOSTENIJADA (12.11)
USPESHNO ZAVRSEN 6-TIOT SAEM NA KOSTENOT
Успешно е завршен 6-тиот саем на костенот, медот, виното и традиционалната трпеза. Есента носи фолклор во шумите со своите лисја и мирис кој не...
ZASHTITA NA KOSTENOT
Сашо Матовски претседател на ИОРР „Бела виста“ Вашиот Институт за одржлив регионален развој „Бела виста“ веќе неколку години работи на истражување на причините и...
JELOSHNIK-SELO NA KOSTENI, LESHNICI I ISELENICI
Една легенда за името на Јелошник вели дека тоа потекнува од два збора: „јадел“, што бил скратен на „јел“ и „лешник“. Од тие два...